Treballar és un plaer

Confuci (551 AC-478 AC) deia fa molts anys, el que segueix:

Escull un treball que t'agradi i no hauràs de treballar ni un dia a la teva vida.

Ha passat molt de temps, d'ençà que ho va dir i encara segueix vigent, perquè no hi ha res més bonic que treballar i viure d'allò que t'agrada, que et fa sentir viu, despert i molt feliç.
Treball, Coaching, Canvi, Actitud
Recordo que anys enrera, va venir al teatre municipal de Girona, en Josep Maria Flotats a representar el Cyrano de Bergerac i la seva actuació va ser magnífica i a través d'ell es podia percebre, que estava vivint el que deia i que actuar era la seva passió i la seva vida, i que era feliç treballant en el món del teatre. Aquell dia em vaig estar molta estona, a la sortida del teatre, per veure si sortia del mateix i poder-lo felicitar, pel fet de treballar en una feina que li permetia gaudir del que estava fent i alhora li proporcionava un mitja de vida. Malauradament, vaig quedar-me allà pal plantada i devia sortir per la porta de darrere, perquè no li vaig poder dir res del que pensava en aquell moment, no obstant men'he recordat moltes vegades.

El treball per a molts és un mitjà de guanyar-se la vida, sense tenir en compte si t'ho passes bé o no. Més aviat, estàs esperant que sigui l'hora de plegar per poder anar a la teva i fer realment el que t'agrada. Llavors, si ja sabem que el que estem fent no ens agrada i no concorda amb els nostres valors, perquè restem aturats i no passem a l'acció i fem un canvi a la nostra vida? Què és el que ens fa por? Què ens atura? Com ho podem fer?

El canvi és una oportunitat, per fer les coses que volem fer i per les quals el nostre esforç és important. A la nostra societat, fins no fa gaire, estàvem acostumats a què la feina era per a tota la vida i que si no era així, era un fracàs. En tant, que sí que és un fracàs el no haver-ho intentat i lamentar-te per a tots els racons, de què no estàs content amb la feina que fas.

Aprèn, canvia i gaudeix de fer, la feina que t'agrada fer i sigues valent/a i pren ja la decisió. El món no s'acaba en aquesta feina, potser el món s'obrirà per a tu, a partir de què tu decideixes fer el tom. Treballar serà un plaer, quan posis la teva energía, dedicació i esforç, a fer la feina que realment t'agrada i saps fer molt be. Fins i tot amb la cara que fas i la teva actitud, el teu entorn et preguntarà, que fas que estàs tant be.

Avui és el millor dia per a fer el canvi que vols fer .... A què esperes?

La teva Coach en Valors i Emocions
Montserrat
En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein