L'Autoestima

Torno a utilitzar Wikipedia en català i la seva definició de l'autoestima per començar el meu post d'avui, vejam:

L'autoestima és el sentiment objectiu del propi jo que acompanya a la valoració global que una persona fa d'ella mateixa. La majoria de persones sanes s'estimen a ells mateixos, és a dir, tenen una autoestima saludable i positiva, i a més creuen que tenir major autoestima de la mitjana.

Un bon coneixement del conjunt de sentiments, accions i actituds que les persones tenim de nosaltres mateixes, fa que pensem que tenim una bona autoestima. Depenen de com tenim la nostra autoestima, alta o baixa, de bon segur que actuarem d'una manera o altra i del tot diferent. Perquè si aquesta és alta i en bon estat, la nostra motivació i capacitat per fer front als obstacles que sorgeixen diàriament a la nostra vida, serà també molt alta i ho resoldrem tot amb molta facilitat, en tant que si la nostra autoestima passa per moments baixos, la nostra eficàcia i capacitat emocional i crítica, ens portarà a pensaments negatius i a una anàlisi que no serà gens objectiu, el que farà que ens valorem negativament i ens jutgem de mala manera. Et ressona això que t'explico? 
En tant que si la nostra actitud és positiva, veurem que el que som, coincideix amb el que volem ser i això potenciarà i activarà la nostra autoestima. Ja arribem a ser de complicats els éssers humans, sempre buscant-nos els defectes i auto-criticar-nos , en lloc de mirar d'aprendre dels nostres errors, per tal de millorar les nostres debilitats i aprofitar-nos d'aquests obstacles o amenaces, per ser millors.

Una baixa autoestima, fa que siguem desconfiats, insegurs, i que ens faci por, sortir de la nostra zona de confort. En tant que una bona autoestima, ens augmenta la confiança en nosaltres mateixos i en les nostres capacitats.
Breus apunts per millorar l'autoestima:
No siguis tant crític amb tu mateix
  • Estimat més 
  • Reconeix les teves qualitats
  • Reconeix els teus defectes
  • Cuida el teu sentit del humor, cal saber riure d'un mateix
  • Pren les teves decisions
  • Tens dret a equivocar-te
  • Premia't quan aconsegueixis algo nou
  • Viu el aqui i el ara 
  • Aprèn a viure com tu vols vols viure, no com volen que visquis els altres.
En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein